Moules mariniere

På den store Jyllands udflugt til Stephanies forældre, lavede vi de lækreste muslinger. Jeg går altid ud fra den helt klassiske   franske opskrift med et pift a la Louilicious. Urterne jeg brugte denne gang var fennikel, knoldselleri, pastinak, gulerod, shallots og dild. Hvidvin er jo en selvfølge og det er smør vel egentlig også.. Når du derhjemme laver muslinger, så husk lige at rense dem ordentligt! Der er ikke noget så klamt som muslinger med sand i. Bliver de dampet for længe bliver de små og “indtørrede” og seje som et stykke gennemgnasket tyggegummi. Dampes de for i for kort tid er de heller ikke så specielt sjove – men ca. en 3 minutters tid så er de helt perfekte! Men mærk dig altid frem, de skal være bløde at røre ved og have en bleg orange farve – man kan vel kalde det for en muslinge-pastel-orange. Husk endelig suppen! Og sørg lige for at smage den til med salt, peber, sukker og en smule hvid eddike.

Og så siger det ellers bare haps haps haps, lige ned i løgneren med de bette lækre muslinger!  Hvis du føler dig rigtig overskudsagtig og top sej, så laver du en portion fritter og en sauce tartare og vupti, så har du den belgiske version af samme ret nu som moules frites!

2 thoughts on “Moules mariniere

  1. Il primo fratello..

    Lækkert at du har fået billeder med også, gør det lidt federe at læse..

    men den der Nelgiske version.. Hvor stammer den fra??
    :p

  2. Louise von Magius

    Ja, det tog lige lidt tid og teknisk snilde – som jeg ikke besidder i særlig store mængder – at finde ud af det der med billeder! Og så sidder N og B jo ret tæt på hinanden…. Så tak for heads up!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s