Go’80er etikette

Nu forholder det sig sådan at jeg er fra ’80erne. Nej, jeg var ikke teenage grim, jeg var nuttet og sød og høflig! Gad vide hvornår det gik af fløjten…? Hmmmm… Ihvertfald er min veninde Miya også fra ’80erne. Vi kender hinanden fordi vi startede på samme studie. Miya og jeg drak os til tider usandsynligt fulde mens hun stadig var på studiet (dermed ikke sagt at vi ikke gør det mere). Det affødte naturligvis en helvedes masse ideer! Nogle af dem geniale, nogle af dem knap så geniale, nogle af dem dybt urealistiske, nogle af dem deciderede åndssvage og så var der en meget lille kategori hvorpå vi kan klistre et label der hedder: gode, realistiske ideer. En af dem var at genskabe nogle af ’80ernes bedste menuer. Vi har været vidt omkring – fra tarteletter til fondue, fra rejecocktails til alt med dåse-ananas. Desværre må jeg bøje hovedet i enorm skam og indrømme, at vi aldrig er kommet så langt som til at realisere nogle af dem. Lige indtil den anden dag! Miya var netop kommet hjem fra et smut til en af nordeuropas sejeste byer: Berlin, da hun sender mig en sms: Jeg har købt den sejeste gave til dig! Den sidder lige her og kigger kærligt på mig!

Nå nå, tænker jeg selvfølgelig, det lyder da rasende spændende! Få dage senere ses vi til noget tam tam hvor hun graciøst overrækker mig the present of the century: Fondues und Raclettes – Die besten Rezepte.

De første 10 sider er rene oste fondues! Det er den sejeste/sjoveste/mærkeligste/tåbeligste/mest fjollede gave jeg længe har fået! Men om jeg er glad for den? Ohhhhhhh yes, har brugt timer på den allerede – dog ikke i køkkenet, men ved at grine hysterisk over den! For det første pga. hvad bogen handler om, for det andet fordi den er på tysk hvilket gør alting meget sjovere.

Så tak Miya, vores ’80er menu drømme bliver realiseret alligevel! Hurra!

7 thoughts on “Go’80er etikette

  1. Christina

    Hvor fedt – kan du ikke smide et par Raclette opskrifter ud på siden, for sådan een har jeg stående, stadig ubrugt, fra engang i firserne!!! madklub, anyone?

  2. fru Z

    jeg har også en, men eeehm…husker det mest som en halvfemsergadget? Det brugte vi den i hver fald herremeget..og den har så meget retrostatus hos mine drenge, at den bliver hevet frem sådan cirkus en gang hvert andet år – og brugt!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s