Sprøde røde rasende rare rabarbere!

Jeg er i den ualmindelig (eller måske ret almindelige, faktisk) heldige situation at være beriget med 2 stk. storebrødre! Den ældste af dem kom forleden forbi med et ordentligt bundt flotte sprøde røde rasende rare rabarbere og sin kæreste. Dem havde han åbenbart fået af sin chef; rabarberne altså..! Men plejer det ikke at være omvendt? At det er den ansatte der fedter for chefen…? Aaaanyway, jeg fik ret hurtigt klasket en mørdej sammen hvori jeg puttede frisk stødt kardemomme og ellers de sædvanlige ting: mel, sukker, smør, blomme. Næste gang du selv skal lave en mørdej, så put lige et par saltkorn i – jeg vil ikke fortælle dig hvad det gør, det må du selv opdage (og bare rolig, det er ikke en ondsindet joke!). Mens bunden var i ovnen, skar jeg de sprøde røde rasende rare rabarbere i store grove stykker. I en tykbundet gryde smeltede smør + sukker sammen i en lækker boblende dans, da vaniljen kom og forstyrrede dem sammen med de ondsindede rabarbere (hov, de er altså stadig sprøde røde og rasende rare!). De blev dog ret hurtigt meget gode venner! I mellemtiden var bunden blevet klar til at modtage denne herligt duftende lækkerhed – crumble på, ind i ovnen, ud ad ovnen, køle køle køle, lade karamellen sætte sig let, og SÅ! lappe lap lappe lap MMMmmmhhhhhmmmm den var så djævelsk god, at vi endte med at få fortæret hele molevitten.. Yaks, det er sukker, det er smør, det er lige til indersiden af arterierne….. Men uden tvivl det hele værd!!

2 thoughts on “Sprøde røde rasende rare rabarbere!

  1. Stavros

    Midt i denne vanvittige eksamensperiode har mine sukker cravings være ret så vilde, og trust me, nu hvor jeg har læst om din rabarbar drøm, har denne araber fået rabarber på hjernen!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s