Gæst eller hest?

Mad er vidunderligt! Især mad der er lavet med ægte kærlighed og omtanke for både råvare og gæst. Jeg elsker at være gæst mindst ligeså meget som jeg elsker at trylle i mit køkken til mine egne gæster. Problemet er dog, at når jeg bliver inviteret ud som gæst hos venner, ender det på mystisk vis med at det alligevel er mig der står i køkkenet… Hvordan kan det være?! Bliver man ikke inviteret til at være gæst, eller er det mig der er gået helt og aldeles galt i byen? Men så igen er det vel relativt hvad der definerer en gæst. Der er gæster på en restaurant jvf. den gode gamle restaurations-talemåde når næsvise tjenere (no offense to anybody!) omtaler gæsterne som kunder “En luder har kunder, en restaurant har gæster!”. Var det lidt for groft? Det er jo sandhed, så jeg har hermed afgjort, at det ikke er for groft! Som nævnt, er der gæster mange steder og man kan jo være gæst på flere forskellige niveauer. Når jeg bliver inviteret ud hos venner som gæst, ender det som regel med at jeg er inviteret som (arbejds)hest. Når det er i form af kreative køkken fifs, deler jeg glædeligt ud af min – hvis jeg selv må sige det – ganske uovertrufne kilde af kreativitet. Hvis det eskalerer, som i: Gider du ikke liiige..? Så er man jo pludselig blevet (arbejds)hest! Men man kan jo også spørge sig selv om det er på den der inviterer eller den der bliver inviteret, ansvaret for gæste-statussen ligger? Jeg synes at det er hos den der inviterer.. Men men, sådan er vi jo så forskellige! Men vi kan vel konkludere, at nogle altså inviterer deres venner til at være gæster, andre inviterer deres venner til at være heste…..! Afslutningsvis må vi må jo også liiige huske på, at den bedste fest, uden undtagelse, altid ender i køkkenet!

One thought on “Gæst eller hest?

  1. fru Z

    Frisører oplevet det samme – ‘tager du saksen med, så du lige kan klippe hele familien når vi ses i weekenden?’ Og jeg har såmænd også oplevet at folk beder mig lægge en bog til side til dem når jeg kommer på arbejde igen, selvom vi står ved buffetten til en barnedåb søndag. Eller noget. Og hvorfor er det egentlig så svært at sige fra, når andre overskrider ens grænser mellem arbejde og fritid?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s