Tarte tatin med abrikoser

Mmmmmmmm friske, solvarme abrikoser – så ved man, at det er sommer i Sydeuropa. Projektet hedder tarte tatin med abrikoser! Det handler om en lækker karamel og god frugtsyre og så selvfølgelig en sprød bund (og eller låg, afhængig af hvornår vi i processen vi snakker). Jeg startede med mørdejen, som fik et drys kardemomme med på vejen, før den kom på køl til senere udrulning. Abrikoserne blev udstenet. Jeg læste engang et eller andet sted, at man kan flække stenene og kernen indeni kan bruges og har en let smag af Amaretto. Man skal bare være forsigtig, på grund af blåsyren i dem.. Stenene blev lagt til side, flækket og kernerne fint hakket. Nu er jeg desværre ikke i den heldige position, at jeg ejer en vaskeægte tarte tatin pande, så jeg måtte ty til en ganske glimrende almindelig pande. Sukker + smør – karamel! Abrikoserne fik lov at lege lidt rundt i den varme suppedas, inden de fik et let drys med kernerne og en mørdejsdyne på. Det var i krematoriet i ca 25 min, og der nåede at brede sig en yderst liflig duft! Køle et øjeblik og så vendt om i et fad med små kanter for så at sætte sig et par timer. Det der med at kernerne i stenene fra abrikoserne skulle smage af Amaretto, det er desværre fis i en hornlygte! De blev åndssvagt bitre, så det gør jeg aldrig igen.. Men så er det i det mindste afprøvet! Til gengæld var det et kæmpe hit med kardemommen i dejen. Rigtig god fornøjelse med dine tartes med diverse af sommerens frugter!

2 thoughts on “Tarte tatin med abrikoser

  1. pedrsn

    .. det TOTAL fis i en hornlygte, dét med at kernerne sku smage af Amaretto… hvor faen kommer DÈT fra!?! de bitre sataner! ;P

    mmmm, mørdej!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s