Smilende makreller

En knallert med den obligatoriske mælkekasse og rævehale suser sløvt ud af molen. Faldende slår blidt mod masterne i havnen. Duften af varm asfalt, tang og saltvand sidder i næsen. Tuktuktuk (og nej, det er ikke en tuktuk fra Thailand) en fiskekutter, kommer tøffende ind i det lille fiskerleje. Fiskeren, en ældre vindblæst herre, har fanget en ordentlig bunke labre makreller. Huha hvor de smiler til mig! Det er som om de beder mig tage dem med hjem og kaste dem på grillen.. Som tænkt, så gjort.

Jeg piskede noget smør med et par blade salvie og mynte, salt og peber. Vendte solmodne abrikoser og friske baby-fennikel i og fyldte de smilende makreller ud med denne herlige blanding. En smagsneutral olie på skindet (så bliver det nemlig lige så sprødt som knasende flæskesvær – haps, makrelsvær!). Grillede friske, smilende makreller er så godt som det bliver! Gør dig selv en tjeneste og kast et par stykker på grillen inden sommeren er helt ovre…

6 thoughts on “Smilende makreller

  1. Vanessa

    Hvor sjovt
    Jeg har også købt maraller i dag 🙂
    Dog lavet i oven med fennikel og en masse af toppen, hvidvin og citron 🙂
    Det kan også anbefales især med nye røde raja kartofler og hvidvinsovs med en masse fennikeltop!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s