Karameller rimer på….

deller…..! December er netop landet i dag. Det betyder varme, glæde og kærlighed – or at least so they say! For er December ikke, for de flestes vedkommende, 25 latterligt hektiske dage med for meget fed fedtet mad, elendig snaps, syntetisk tysker-konfekt og for dårlig samvittighed over den massive indtagelse af førnævnte?! Well, jeg har lavet nogle karameller der forhåbentlig kan forsøde det lidt – om ikke andet smager de bare, sådan helt gammeldags, godt!

De består af en lys sirup, sukker, smør, fløde, en smule citron zest og saltede mandler. De saltede mandler puttede jeg i fordi jeg ellers synes, at flødekarameller bliver virkelig fade i det og det føles som om de vokser i munden, det samme kan siges om citron zesten. Skal du lave karameller (hvilket jeg varmt kan anbefale dig at kaste dig ud i) må du hellere anskaffe dig et sukkertermometer ellers virker et stegetermometer også fint. Det er ikke svært overhovedet, det kræver blot en ordentlig portion tålmodighed! Så afsted du fløj ud til dit køkken og kast dig ud i karamellernes verden! De klistrer en del(sjovt nok!) så du kan med fordel vende dem i flormelis når du skærer dem. Og husk endelig at pakke dem ind. Jeg pakkede disse frække banditter i film, ned i en kagedåse og opbevarer dem i køleren.

7 thoughts on “Karameller rimer på….

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s