Påske paskha

Påsken er veloverstået med masser af sol og sommer og gamle familie opskrifter og traditioner. Min mors familie stammer fra Rusland og mormor’en laver altid paskha til påske. Men eftersom den gamle mormor var på hospitalet, slog den geniale tanke mig, at nu var det på tide at jeg får den opskrift fra hende! Pashka er lavet på drænet yoghurt, sukker, smør, æggeblomme, vanilje, masser af mandler, korender og sukat. Jeg synes, at sukat er noget af det klammeste i verden så jeg skiftede den ud med tørrede abrikoser og fyrrede også en ordentlig bunke citron zest i. Den blev præcis som den skal være! Mormor’en laver sin paskha i den form morfar’en lavede i træ for efterhånden mange år siden. Der er fine motiver i paskhaen og til slut skal den dekoreres med de tørrede frugter du har puttet i. Traditionelt skal den serveres med et sødt brød der hedder kulich. Den har jeg ikke lavet i denne omgang. Prøv at lave en paskha, det smager genialt og man kan faktisk godt spise det hele året!

One thought on “Påske paskha

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s