Varmende vinter

Når frosten niver i kinderne og fingerspidserne er frosset til is, er det lige præcis på de dage, at den lunende simremad kommer allerbedst til sin ret! Og ja, det tager både tid og tålmodighed, men belønningen er fyldt med kraftig velsmag og massere af karakter.Kalvehaler og sprød saltbagt selleri - vinter på en tallerken

På denne frysende vinterdag var nogle kække kalvehaler smuttet afsted til bruning i en gryde, og i syndigt samspil med selleri, blegselleri, skalotter, laurbærblade, peberkorn og ansjoser plaskede de rundt i en ordentlig sjat portvin. De boblede lystigt derudaf i et par timer, blev sigtet fra saucen, de større stykker plukket og så kylet retur i saucen der i mellem tiden havde reduceret.

Alt imens halerne hyggede sig, var en kleppert af en knoldselleri smuttet ind under en dyne af salt og taget på udflugt i krematoriet aka ovnen – yes, saltbagt selleri. Den blev skåret i både og fik sig et par sprøde sider, inden den blev serveret med halerne i portvinen og et skud udvidet gremolata af hvidløg, persille, ansjoser og citron zest.

Det er vitterligt varmende vinter på en tallerken!Kalvehaler og sprødstegt saltbagt selleri - HAPS!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s